Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών πάει ... Μέγαρο!

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ο Σύνδεσμος διοργανώνει το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών, το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Νοεμβρίου 2017 στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Το φεστιβάλ είναι μοναδικό στο είδος του στη Βόρεια Ελλάδα καθώς δίνει φωνή σε δεκάδες χορωδίες και ορχήστρες αλλά και σε εκατοντάδες ερασιτέχνες μουσικούς από όλο τον κόσμο, δίνοντας αφορμή για συνάντηση καλλιτεχνών και πολιτισμών.

Έχουν δηλώσει συμμετοχή 55 τμήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται στους 2.700 καλλιτέχνες οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε μία αξιόλογη και μοναδική για την Ελλάδα πανδαισία οργάνων, ήχων και φωνών.

Το φεστιβάλ αποτελεί ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την πόλη της Θεσσαλονίκης ενισχύοντας την εξωστρέφειά της και το διεθνές προφίλ της. Παράλληλα προβάλει την πόλη και τις επιχειρήσεις της δεδομένου ότι καλλιτέχνες από άλλες ελληνικές πόλεις και το εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ζήσουν την πόλη μας.

Τα τμήματα που δήλωσαν συμμετοχή είναι από Αίγυπτο, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρωσία, Ουκρανία, πΓΔΜ, Αζερμπαϊτζάν, Κύπρο και Ελλάδα.

Κεντρικό σημείο αναφοράς του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής θα αποτελέσει η βράβευση της Φιλαρμονικής του Παπάφειου Ορφανοτροφείου, για την προσφορά της στο κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο της χώρας.

Το Παπάφειο Ορφανοτροφείο, ένα ίδρυμα προς μίμηση, ήταν αρωγός του κράτους από την ίδρυσή του, ενώ το μουσικό του τμήμα, αποτελεί μέχρι και στις μέρες μας πρότυπο καθώς αποτέλεσε ο πυρήνας που θα διέδιδε την πολυφωνική μουσική.

Επιπλέον, στις 19 Νοέμβριου το φεστιβάλ θα προλογίσει η καταξιωμένη λογοτέχνης και κόρη του ερμηνευτή της Ρωμιοσύνης κ. Άννα Μπιθικώτση η οποία μας τίμησε με την αφιλοκερδή αποδοχή της συμμετοχή της, η οποία θα συνδέει περίτεχνα και ευρηματικά μέσα από τις λυρικές της αφηγήσεις με λογοτεχνικά της κείμενα τα τραγούδια των χορωδιών.

Ως ένας ευαισθητοποιημένος Καλλιτεχνικός Σύλλογος, ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος, από τη φύση του, αποφάσισε να δώσει φιλανθρωπικό χαρακτήρα στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής διαθέτοντας μέρος των εσόδων του Φεστιβάλ σε εθελοντικούς οργανισμούς, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα των: Υπουργείο Πολιτισμού, Μακεδονίας Θράκης και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Κλείστε εδώ τα εισιτήρια σας: